dijous, 17 de setembre del 2009

Les obres de remodelació de la Plaça de la Vila, previstes pel 2010

Tant aviat com s´acabi de reconstruir l´ala esquerra del edifici de l'Ajuntament, on hi havia el Forn de Sant Sebastià i els antics jutjats, està previst que es duguin a terme les obres de remodelació de la Plaça de la Vila.

Pepitu. Vilanova i la Geltrú


Tot el terra de la part central desapareixerà, només conservant-se el que hi ha sota les voltes. Aprofitant l'immens espai buit que hi ha sota la plaça, es construiran 4 plantes subterrànies, on hi haurà des d'uns grans magatzems, fins a un gran espai lúdic amb restaurants, bars, gimnàs, centre mèdic, bingo, una capella protestant, i un centre comercial. També està previst ubicar-hi la nova oficina del Síndic de Greuges (Joan Collell "Pere Tapias"), amb un aparcament de bicicletes adjunt. Segons fonts arquitectòniques ben informades es convertirà en un dels espais més innovadors d'Europa.

L´espai tindrà comunicació interna amb el pati central del Ajuntament, des d'on s´hi podrà accedir a esmorzar, proveït també d'escales mecàniques i dos ascensors situats un a cada costat de la plaça.

El sostre de tot aquesta construcció, quedarà al mateix nivell de l'actual terra de sota les voltes, com es farà a la Rambla amb la Plaça de les Neus.

Al centre de la plaça hi haurà un espai buit, coronat per una mitja esfera de vidre de 15 metres de radi, imitant una mica l'estil de la piràmide del Louvre de París. Del monument del Ventosa només es conservarà lo que es l´escultura en sí, que serà ubicada a la primera planta, just sota de l´esfera.

Tot això no costarà però ni un euro als vilanovins, doncs ho finançarà tot el govern estatal.

Una de la propostes presentades per la nova plaça de la vila
Una de la propostes presentades per la nova plaça de la vila

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution