dimecres, 2 de setembre del 2009

Descobert un entramat de túnels al subsòl vilanoví

Degut a les obres al centre de Vilanova, han sortit a la llum galeries soterrades que comunicaven diferents convents de la ciutat.


A finals de la setmana passada, l’enginyer Sacarias Piedra del Suelo va haver de parar les obres que s’estan efectuant al centre de Vilanova i la Geltrú degut a l’esfondrament d’una de les rasses. Al mirar de calcular el volum del forat per intentar omplir-lo de formigó, els tècnics municipals desplaçats fins al lloc van descobrir l’existència d’un túnel que s’endinsava, a banda i banda, per sota del subsòl vilanoví.


El grup espeleològic de l’AE Talaia ha començat a investigar aquest passadís subterrani, trobant-hi tot un entramat de galeries que, sembla ser, intercomunicaven els diferents convents i parròquies de la ciutat. Alguns dels accessos es troben en perfecte estat i, segons les primeres investigacions, els túnels han estat transitats fins a l’actualitat. Cosa que si es demostrés suposaria un delicte d’ocultació de patrimoni històric tipificat en el codi civil.


Es desconeix encara el motiu pel qual els diferents convents vilanovins estaven comunicats de forma secreta entre ells; però en breu es preveu disposar de les primeres hipòtesis, gràcies al suport d’arqueòlegs vinguts des de diferents punts d’Europa per estudiar el cas.




Article al Wordpress

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution