dilluns, 29 de març del 2010

Carnaval Pasqual


Segons ha destapat en primícia el Diari de Vilanova, la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú planeja celebrar un segon carnaval durant la Setmana Santa.

Són tants els beneficis que l’únic carnaval declarat festa d’interès nacional aporta a la ciutat, que el consistori vilanoví ha iniciat els estudis per celebrar-ne dues edicions a l’any. La primera seria l’original, previ a la quaresma, i la segona durant la Setmana Santa, aprofitant així les festes escolars.

Aquesta segona festivitat, que s’anomenarà Carnaval pasqual, preveu alguns canvis respecte el primer, tot intercalant la disbauxa amb la litúrgia religiosa pròpia del moment.
Pel que hem pogut saber des de la redacció de l’Espigall, aquest només durarà quatre dies, iniciant-se el dijous amb els sopars de dejuni a les diferents entitats, i acabant el diumenge amb una guerra d’ous de pasqua a la plaça de la vila, i les competències musicals versió caramelles a la plaça de les cols.

Estant el Carnaval pasqual en fase d’estudi i aprovació al ple municipal, enguany només canviarem les nomenclatures. I per aportació del Diari de Vilanova, el conegut fins al moment “Dijous Sant”, passarà a anomenar-se “Dijous Gras”.



3 comentaris:

Anonymous ha dit...

mireu que arribeu a ser perepunyetes eh!

Anonymous ha dit...

hombre!
l'errada té collons!

Josep Terrades ha dit...

Ben volgut Sr. Pi Gall.
Vist el seu comentari expressat en el diari El Punt de Girona, així com en algun altre diari, li he de dir: Aquest es el moment meny oportú, històricament parlant, per defensar capellans a priori, sense deixar que siguin els tribunals civils (tal I com ha recomenat el de Roma) els que facin la feina. La cosa es prou greu com per no estar, almenys els que tenim familia, vigilant i amb mil ulls, i encara em quedo curt.
Certament també hi ha mestres (jo vic amb una), policies i venedors de llaminadures que cal que els vigilem, però les malifetes d' aquests últims no són tan greus com els que van i els fan tot representant a Deu.
Em semble que ara, que el Nunci ha vingut a apagar foc, es el moment, per part de els que són de l' olla, de "mutis i a la gabia".
Att. Josep Terrades

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution