dimarts, 6 d’octubre del 2009

Un casino al mig de Vilanova

Gràcies a les obres efectuades a la plaça de les Neus s’ha descobert l’existència d’una sala de jocs amagada.

Un dels accessos
Un dels accessos

Feia dies que els tècnics i arqueòlegs, que investigaven l’entramat de túnels del subsòl vilanoví, intentaven accedir a una galeria dotada de complexos sistemes de defensa, i que semblava que es dirigia a dalt de tot de la Rambla Principal. Però aquests intents no han estat necessaris ja que amb les obres a la plaça de les Neus s’ha esfondrat el sostre de la sala on conduïa aquesta galeria.

Segons les primeres investigacions a les que ha tingut accés l’equip de l’Espigall, sota la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú hi havia ubicada una sala de jocs on s’hi reunien religiosos/es i membres de la feligresia vilanovina. Allà hi celebraven timbes de cartes (als Corintis, Tessalonicencs...), partides al twistter, competicions de karaoke amb cançons de missa, visionats de pel•lícules referents ("les sandàlies del pescador", "els 10 manaments", "Quo Vadis?"...), classes de danses jueves, etc. A més a més la sala contava amb un servei de bar especialitzat en tapes a base de pa d’àngel i amb una àmplia carta de vins de missa.

Els diferents accessos a aquest recinte es troben escampats per diferents punts de la ciutat, però l’entrada més utilitzada fins al moment és la ubicada al 2n confessionari de la dreta de la nau principal de l’església de Sant Antoni.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution