dimecres, 28 d’octubre de 2009

Panellets de xató

Nou plat previst d'afegir a la cuina tradicional vilanovina

Degut a la decisió, del consistori vilanoví al 2009, de canviar la xatonada de data i avançar-la en el calendari, ens trobem que aquesta coincideix en el temps amb altres festivitats gastronòmiques, entre aquestes la Castanyada o Dia de Tots Sants.

Des de l’equip de l’ESPIGALL ens hem posat en contacte amb diferents pastissers i gastrònoms de la ciutat per mirar de combinar amb exquisidesa els plats que ara es troben junts en el calendari, i així obrir una nova porta a la creativitat culinària i ampliar l’extensa gamma de plats típicament vilanovins.

Del resultat d'aquest encontre en neix "La cuina de l'ESPIGALL", un nou portal per la innovació de

la cuina tradicional vilanovina i al que us convidem a participar.


PANELLETS DE XATÓ

Ingredients:

200 gr. d’ametlles pelades
150 gr. de sucre
1 patata
4- 5 avellanes
1 nyora
1 molla d’1 llesca de pa
Oli
Essència de vainilla


Passos per la preparació:

  1. Pelar i bullir la patata, amb un rajolinet d’oli i un polsim de sal.
  2. Bullir la nyora.
  3. Triturar les ametlles, apartant-ne 4 o 5.
  4. Barrejar les ametlles triturades amb el sucre i la patata bullida. Afegir-hi una mica d’essència de vainilla. Amassar-ho fins a agafar consistència.
    Un cop tinguem una massa homogènia, deixar reposar.
  5. En un morter picar les ametlles i les avellanes.
  6. Afegir-hi la polpa de la nyora i barrejar bé.
  7. Afegir-hi la molla de la llesca de pa “empapada” d’oli i barrejar bé.
    Nota: Ha de quedar una massa semi- líquida, com més espessa millor. Si és massa espessa anar-hi afegint rajolins d’oli fins trobar el punt.
  8. Barrejar la salsa de xató del morter amb la massa del panellet i amassar durant 10 minuts.
  9. Deixar reposar la massa obtinguda unes 48h aproximadament.
  10. Als dos dies fer boles aplanades de la massa original d’uns 4cm de diàmetre.
  11. Coure al forn fins que la part externa dels panellets agafi un color torrat.
    Deixar refredar i posar a la nevera.
  12. 10 minuts abans de menjar, decorar segons el gust, amb seitons, bacallà, pebrotets o olives sense pinyol. Servir com a aperitiu o 1r plat.

NOTA: Acompanyar-ho amb un vi blanc afruitat.

2 comentaris:

Anonymous ha dit...

una mica desagradable...
però aneu innovant!

Anonymous ha dit...

uacs! quin fastic! els menjarem sigui tot per ser un bon vilanovi!

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution