dilluns, 2 de novembre del 2009

Nou agermanament amb Vilanova

El consistori vilanoví iniciarà els tràmits d’agermanament amb la República del Payatú.


Els agermanaments estableixen contactes i lligams entre dues poblacions amb l'objectiu de dur a terme intercanvis entre elles. Tots els agermanaments tenen en comú la voluntat de compartir experiències que ajudin a enriquir la realitat social i cultural dels municipis que hi participen.

Vilanova.cat


La ciutat de Vilanova i la Geltrú està agermanada amb diferents viles de diversos recons de la geografia terrestre amb les que, per motius històrics i culturals, mantenen molts punts d'unió.
Vila-Real, Merignac, i Matanzas són els municipis agermanats. Però des de fa anys que una nació llatinoamericana té estrets lligams amb part de la població vilanovina, la República de Payatú. Sembla ser que en breu s’iniciaran els contactes per establir el conveni de col•laboració entre ambdues parts sota la supervisió de la Federació Mundial de Ciutats Agermanades.


Breu ressenya:
La República del Payatú és una petita illa situada a les Antilles on hi habitaven tres ètnies arborígenes (els Mataus, Warros i Prepuz) fins a l’arribada, al 1503, d’una caravel•la plena de desterrats del Regne de Castella, que van “fer les Amèriques” en aquell paradís caribeny.
Als inicis de la colonització va mantenir un comerç fluït i dependència política amb la Corona Castellano- Aragonesa. Però amb menys d’un segle ja se’n va independitzar, passant per diferents estats polítics i dictadures militars fins a finals del segle XX. Actualment és una república democràtica governada pel president electe Juan Manuel Valle.


Durant els propers dies, des de la redacció de l’ESPIGALL intentarem contactar amb els membres de l’executiva payatuca per conèixer la informació des de l’altre banda de l’Atlàntic.

2 comentaris:

Anonymous ha dit...

No deuen ser uns amants del perreo no?

Anonymous ha dit...

Amb Matanzas i Payatú, mig Carib serà amiguet nostre!

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution