dimarts, 25 d’agost del 2009

Soterrament de la via del tren

El projecte preveu que la línia de la costa Barcelona- St. Vicenç de Calders passi per sota de la ronda ibèrica de Vilanova i la Geltrú.


Amb la rehabilitació de l’estació de Cubelles s’ha filtrat a la premsa, concretament a la redacció de l’Espigall Digital, el projecte de transport ferroviari a la capital de la comarca del Garraf. Sembla que finalment es durà a terme el rumor, que des de ja fa uns anys corre pels canals informals de comunicació de la vila, sobre la desviació de la línia de tren passant per una ubicació diferent a l’actual.

Just després de Sitges, l’actual L2 de rodalies de Barcelona s’endinsarà pel municipi de St. Pere de Ribes vorejant la c-31 fins a l’alçada de les pistes d’atletisme, moment en el qual passarà a ser soterrada. Aquesta creuarà la ciutat per sota la ronda ibèrica fins passada la urbanització del Tenis, on serà de nou descoberta, anant a buscar l’actual traçat passat el Racó de Santa Llúcia, i entrant com fins ara dina la població veïna de Cubelles.

Traçat de la futura línia de tren al seu pas per VnG
Traçat de la futura línia de tren al seu pas per VnG

Es preveu ubicar l’estació davant l’Hospital Comarcal Sant Antoni Abat, a l’altre banda de la ronda, creant-hi un aparcament de 8 pisos, i deixant-la ja equipada per la futura línia de Ferrocarrils de la Generalitat que enllaçarà la ciutat amb Vilafranca del Penedès.

Amb aquest projecte s’està valorant fer més d’una estació a la ciutat i, a llarg termini, crear-hi una xarxa de metro.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution