Nou plat previst d'afegir a la cuina tradicional vilanovina
Degut a la decisió, del consistori vilanoví al 2009, de canviar la xatonada de data i avançar-la en el calendari, ens trobem que aquesta coincideix en el temps amb altres festivitats gastronòmiques, entre aquestes la Castanyada o Dia de Tots Sants.
Des de l’equip de l’ESPIGALL ens hem posat en contacte amb diferents pastissers i gastrònoms de la ciutat per mirar de combinar amb exquisidesa els plats que ara es troben junts en el calendari, i així obrir una nova porta a la creativitat culinària i ampliar l’extensa gamma de plats típicament vilanovins.
Del resultat d'aquest encontre en neix "La cuina de l'ESPIGALL", un nou portal per la innovació de
la cuina tradicional vilanovina i al que us convidem a participar.
PANELLETS DE XATÓ
Ingredients:
200 gr. d’ametlles pelades
150 gr. de sucre
1 patata
4- 5 avellanes
1 nyora
1 molla d’1 llesca de pa
Oli
Essència de vainilla
Passos per la preparació:
- Pelar i bullir la patata, amb un rajolinet d’oli i un polsim de sal.
- Bullir la nyora.
- Triturar les ametlles, apartant-ne 4 o 5.
- Barrejar les ametlles triturades amb el sucre i la patata bullida. Afegir-hi una mica d’essència de vainilla. Amassar-ho fins a agafar consistència.
Un cop tinguem una massa homogènia, deixar reposar. - En un morter picar les ametlles i les avellanes.
- Afegir-hi la polpa de la nyora i barrejar bé.
- Afegir-hi la molla de la llesca de pa “empapada” d’oli i barrejar bé.
Nota: Ha de quedar una massa semi- líquida, com més espessa millor. Si és massa espessa anar-hi afegint rajolins d’oli fins trobar el punt. - Barrejar la salsa de xató del morter amb la massa del panellet i amassar durant 10 minuts.
- Deixar reposar la massa obtinguda unes 48h aproximadament.
- Als dos dies fer boles aplanades de la massa original d’uns 4cm de diàmetre.
- Coure al forn fins que la part externa dels panellets agafi un color torrat.
Deixar refredar i posar a la nevera. - 10 minuts abans de menjar, decorar segons el gust, amb seitons, bacallà, pebrotets o olives sense pinyol. Servir com a aperitiu o 1r plat.
NOTA: Acompanyar-ho amb un vi blanc afruitat.
2 comentaris:
una mica desagradable...
però aneu innovant!
uacs! quin fastic! els menjarem sigui tot per ser un bon vilanovi!
Publica un comentari a l'entrada