dilluns, 11 de gener de 2010

Ventosa movible

Un sistema pioner a Europa permetrà canviar l’aspecte central de la plaça de la vila a conveniència.

El format actual de la plaça de la vila de Vilanova i la Geltrú presenta un gran inconvenient davant de certs actes importants que s’hi celebren durant l’any: el monument a Josep Tomàs Ventosa. Aquest treu espai i visibilitat, i ja feia molts anys que el moviment juvenil de la ciutat polaritzava entre mantenir-lo i adaptar-s’hi, o eliminar-lo.

Aquesta problemàtica va ser el tema central del projecte de final de carrera d’un estudiant vilanoví de la UPC. En aquest s’hi proposava convertir l’actual estructura que suporta el monument en un complex sistema de grues hidràuliques que permetés soterrar-la segons es cregués.

El projecte va ser coordinat entre la UPC i Neàpolis, qui l’han convertit en un sistema pioner a Europa. A través d’un simple comandament, situat a la cadira de l’alcalde de la Sala de Plens, es permetrà ocultar el monument al famós indiano en qüestió de pocs minuts. De manera que es guanyarà notablement en espai hàbil i visual.

Les obres començaran a inicis de la setmana que ve i s’espera tenir-ho acabat per poder-hi celebrar el Carnaval. Aquesta serà també la primera part de les obres de reconversió de la plaça de la vila en el louvre vilanoví que varem anunciar-vos a mitjans de setembre passat.

2 comentaris:

Anonymous ha dit...

jajaja
Al igual! ya paso... y nadie dice nada?!
Aunque me parece estupida la idea de ocultar una estatua que forma parte de vilanova, porque a alguien les parecebe bien...y gastarse dineritos...
jajaja

Anonymous ha dit...

no fa falta soterrar-la, en posar-la en un costadet n'hi hauria poru

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution